EEN OVERVOLLE BOEKENKAST

Man, ik lees al sinds ik maar een beetje lezen kon. Op mijn verjaardagen kroop ik in een stoel met de laatste cadeaus en liet me de hele dag niet meer zien. Sinds die tijd sleep ik van alles naar mn hol en verslind ik tientallen boeken per jaar.
Mijn huis staat dan ook vol, vol, vol. Met vooral Engelse/Amerikaanse literatuur, tuinboeken, boeken over poolexpedities, boeken over Hemingway en de na-oorloogse Left Bank-generatie in Parijs, boeken over boeken en natuurlijk kookboeken.
Van kookboeken krijg ik nooit genoeg. Ik heb er inmiddels ruim over de 1000, gerangschikt naar onderwerp. Groenten, vis, vlees, naslagwerken, Frans, Italiaans, inmaken, kaas, wijn....
Die ga ik niet allemaal bespreken, en ik ga jullie ook niet trakteren op besprekingen van alles wat er verschijnt. Er zijn al zoveel mensen die dat goed doen. Ik ga wel vertellen over mijn favorieten, en over wat ik mooi en goed vind. Of dat nou nieuwe boeken zijn of oude, die eigenlijk alleen nog antiquarisch te krijgen zijn. Moge de onderwerpen verrassen en moge u enigszins bedreven zijn in het Engels. Zoniet (#zelfpromotie), raadpleeg voor Engelstalige kookboeken dan vooral mijn Culinair Woordenboek Engels-Nederlands. Nog even verkrijgbaar bij www.bol.com, de boekhandel, en vanaf nu bij De Slegte.