Handige spullen in de keuken
Roerzeef


Een roerzeef (of passe vite) moet je echt hebben in de keuken. Zeker als je niet over een keukenmachine of blender beschikt. Het is een goedkoop en razend nuttig hulpmiddel voor het zeven van soepen en sauzen.

 

 

 

 

 

 

Bloemstrooier

Het is eigenlijk een zoutstrooier voor de snackbar, maar ik gebruik 'm om het werkblad, deeg e.d. met bloem te bestrooien. Werkt fantastisch.

Knoflookroller

Als je één teen knoflook met de hand moet pellen gaat dat nog wel. Maar als je dat ene gerecht met die 23 tenen gaat maken is dit een handig hulpmiddel. Je stopt de teen er in en rolt het velletje er af. Wel op een droge ondergrond, op nattigheid werkt hij niet.
Tang

Een tang gebruik je veel. Om vlees te keren, dingen uit een pan te vissen of bij het grillen van groenten. Neem één ding van me aan: koop er een van Edlund. De enige die het echt goed doet. Je tilt er een rijstkorrel mee op maar ook een hele kip. Laat andere tangen liggen en zoek net zo lang tot je een Edlund vindt.Appelsnijder

Deze appelsnijder is bij Dille & Kamille te koop. Ikea heeft er geloof ik ook een, maar die is van plastic en dus te slap. Deze niet, die is van RVS. Je snijdt er in één keer een appel mee in partjes (en het klokhuis is ook meteen los).Elektrische koffiemolen

Kijk es bij je moeder of je oma in de kast en je vindt vast in een hoekje achteraf een oude koffiemolen. Ongebruikt, want overbodig sinds senseo en nespresso. Onmiddelijk meenemen, schoonmaken en gebruiken om specerijen in te malen. Ook handig om bijvoorbeeld suiker of zout met een smaakje te maken (rozemarijn, citroenschil, vanille, lavendel).