JE TUIN


Hoe groot is je tuin? Hoeveel ruimte heb je voor je moestuin? Hoeveel ruimte wil je vrijmaken? Heb je een volkstuin, of een balkon met een paar bakken? Het is beslist een ander verhaal als je over een halve hectare in Drenthe beschikt of in Zoetermeer vinext en het met een strook grond van drie bij één meter moet doen.

 

Maar, en dat is het belangrijkste, je kunt overal groente kweken. De een wat meer dan de ander, maar iedereen kan op z’n minst een paar planten kwijt. Dat is het uitgangspunt van deze site.

De informatie over grond, mest, zaaien, uitplanten en dergelijke is universeel geldig dus denk niet dat je er niets mee kan omdat je geen volkstuin van 100m2 hebt.

 

En bedenk ook dat je helemaal niet verplicht bent om bedden met alleen maar groenten te maken. Je kunt ook heel goed groenten en bloemen door elkaar zetten. Sterker nog, als je de juiste keuzes maakt versterken bloemen en groenten elkaar alleen maar. Tel daar nog eens bij op dat je tuin er alleen maar mooier op wordt en je hebt eigenlijk geen reden om het niet gewoon eens te proberen.