PLAKBOEK

 

Ik ben dol op tijdschriften. En dan vooral de Franse en Engelse interieurbladen, waar vaak ook veel over tuinen in staat en in elk nummer superrecepten. Ik moet er niet aan denken dat ik al die bladen zou moeten bewaren want het is hier al vol genoeg. Dus knip ik uit wat ik mooi vind en dat plak ik in boeken. Eentje voor het huis en eentje voor de tuin. Dat wordt vanzelf een serie. Informatie over reizen, hotels e.d. schuif ik in binders met van die doorzichtige mappen. Dat zou ik ook moeten doen met alle recepten die ik in de loop van de tijd heb uitgeknipt, maar shit, je kan niet alles.

 

Ik kijk heel vaak in die plakboeken. Soms gewoon om er van te genieten, mensen maken zulke mooie dingen. En soms voor inspiratie als ik de inrichting van een kamer wil veranderen, of als het kerst wordt, of als ik een tafel mooi wil dekken voor een etentje.

 

Die voor de tuin kijk ik vaak in in de winter. Als de nieuwe zaden voor het voorjaar komen binnendruppelen is dromen en plannen toch het enige wat er voor de tuin te doen valt.

En die reismappen zijn ook geweldig. Want daar staan dan net die adresjes in de je op internet moeilijk vindt: afgelegen huizen op Ierse kliffen, echt leuke kleine restaurants die niet in gidsen staan, mooie havenplaatsen en de hotelletjes en kroegen die er zijn. Weg zonder de deur uit te gaan. Tot het vakantie is en je zelf weer mag.

 

 

ZEE

I’ve always been a sucker for the sea. Boten, havens, strand, schelpen, vuurtorens, spattende golven op rotsen, ik kan er geen genoeg van krijgen. En als je maar genoeg rondkijkt vind je overal mooie dingen. Stukken visnet op het strand, drijfhout, bootjes bij de kringloop, schilderijtjes, vlaggen en wonderlijke gebruiksvoorwerpen die van zichzelf niet per se mooi zijn maar in de context wel. Zelfs wanstaltig kan mooi zijn, als je het maar op de goeie plek zet. Soms maak ik zelf een soort schilderijtje, in Ikea-lijsten met extra ruimte.